DORN THERAPIE & BREUS MASSAGE 

 

 

Gewrichtscorrecties in beweging ook wel Dorn therapie genoemd is een therapie die onderander gebruikt wordt bij:

 been lengte verschil

 bekken scheef stand

rug en gewrichtsproblemen

Bij deze therapie wordt op een zachte en gevoelige manier de gewrichten en wervels van de wervelkolom weer op hun plaats terug geschoven.

In tegenstelling tot “kraken” is deze therapie zeer mild, en worden de wervels voorzichtig weer op hun plaats gezet, tevens word er bindweefsel tussen de wervels los gemaakt, waardoor ze beter doorbloeden.

De behandeling geeft een fijn en ontspannen gevoel.

 De behandeling gebeurd in samen werking met de cliënt deze zwaait met de arm of het been, zo zijn de spieren afgeleid. En kunnen de wervels makkelijker op hun plek worden gezet.

dorn therapie arnhem

\

Mensen die geruime tijd met rug- en gewrichtsklachten rondlopen hebben vaak te horen gekregen: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage u moet er maar mee leren leven.”
De Dorn therapie bewijst het om gekeerde aangezien uw lichaam een levend organisme is, hersteld het zich zo lang het leeft.

Organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan te passen.

De Dorn therapie komt uit Duitsland, en word daar gezien, door de ziekte kosten verzekeraars als een reguliere behandelmethode

 

 Meestal zal de Breuss massage na de Dorn behandeling worden uitgevoerd, om de wervelkolom nog meer te strekken,
Wanneer er veel pijnklachten zijn, kan de Breuss Massage voorafgaand aan de Dorn behandeling worden uitgevoerd, om de rug te ontspannen en daarmee voor te bereiden op de Dorn behandeling. 

 

een informatief filmpje over de Dorn behandeling van een amerikaanse collega.